AFORISME DESPRE COMUNICARE

[25.06.2009]

Aforisme despre comunicare

* Piatra de temelie a unei comunicari bune este credinta ca fiecare fiinta umana este unica si valoroasa. (Autor necunoscut)
* Comunicarea duce la comunitate, adica la intelegere, colaborare si pretuire reciproca. (Rollo May)
* Cu cat mai avansate si mai eficiente sunt mijloacele noastre de comunicare, cu atat comunicam mai putin. (Joseph Priestley)
* Fiecare cuvant pe care il spui, se va intoarce la tine. (Christian Larson)
* Daca vrei ca un om sa devina dusmanul tau, spune-i simplu "Nu ai dreptate!" Metoda lucreaza intotdeauna (Henry Link)
* Daca spui ceea ce gandesti, nu te astepta sa auzi numai ce-ti place (Malcolm Forbes)
* Cuvintele bune sunt usor de spus, dar ecourile lor sunt cu adevarat nesfarsite. (Maica Teresa)
* Un cuvant bun iti poate tine de cald timp de trei luni de iarna (Proverb japonez)
* Atunci cand oamenii vorbesc, asculta-i cu toata fiinta ta. Majoritatea oamenilor nu-i asculta niciodata pe ceilalti. (Ernest Hemingway)
* Metoda fundamentala si cea mai puternica de a te conecta cu alta persoana este de a o asculta. A o asculta cu atentie- si atat. Probabil ca cel mai valoros lucru pe care il putem darui celorlalti este atentia noastra. O tacere incarcata de iubire are o putere de vindecare mult mai mare si creaza legaturi mai puternice decat cuvintele cele mai bine intentionate.(Rachel Naomi Remen)
* Este sarcina cunoasterii de a vorbi, si este privilegiul intelepciunii de a asculta. (Oliver Wendell Holmes)
* Daca exista vreun mare secret al succesului in viata, acesta consta in capacitatea ta de a te pune in locul altui om si de a intelege lucrurile din punctul lui de vedere- la fel si din al tau. (Henry Ford)
* Pare de neinteles ca intr-o societate cu mijloace hiperdezvoltate de comunicare, de cele mai multe ori ne lipsesc ascultatorii. (Erma Bombeck)
* Imi amintesc mie insumi in fiecare dimineata ca tot ce voi spune eu nu ma va invata nimic. Daca vreau sa invat, pot face asta doar ascultand. (Larry King)
* Tacerea spune uneori cel mai mult. (Emily Dickinson)
* Poti sa minti cu cuvinte, dar si prin tacere.(Adrienne Rich)
* Una din cauzele primare ale tuturor necazurilor din lumea de azi este aceea ca oamenii vorbesc prea mult si gandesc prea putin. Ei actioneaza impulsiv fara sa gandeasca. Eu incerc intotdeauna sa ma gandesc inainte de a vorbi. (Margaret Chase Smith)
* Atunci cand tratezi cu oamenii, aminteste-ti ca nu ai de a aface cu creaturile logicii, ci cu cele ale sentimentelor. (Dale Carnegie)
* Nu inseamna ca daca poti vorbi elocvent, chiar ai si ceva de spus. (Michael P. Hart)
* Daca trebuie sa vorbesc 10 minute, am nevoie de o saptamana de pregatire, daca vorbesc 15 minute- imi trebuiesc trei zile, pentru jumatate de ora- doua zile,iar daca am o ora de vorbit, sunt gata sa incep acum. (Woodrow Wilson)
* Cele mai importante lucruri sunt cel mai greu de spus, fiindca cuvintele le micsoreaza. (Stephen King)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu